Home

When New Edge Dev or Canary set as Default Browser, links from UWP Apps fail to open

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-430719%22%20slang%3D%22en-US%22%3EWhen%20New%20Edge%20Dev%20or%20Canary%20set%20as%20Default%20Browser%2C%20links%20from%20UWP%20Apps%20fail%20to%20open%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-430719%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EAll%20throw%20some%20version%20of%20%22Unable%20to%20Open%22%20dialog%20box.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EUsing%20old%20Edge%20or%20Chrome%20works%20correctly.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-430790%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20When%20New%20Edge%20Dev%20or%20Canary%20set%20as%20Default%20Browser%2C%20links%20from%20UWP%20Apps%20fail%20to%20open%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-430790%22%20slang%3D%22en-US%22%3EThanks.%20Typically%20this%20can%20be%20resolved%20by%20uninstalling%20and%20reinstalling.%20Sorry%20for%20the%20hassle.%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-431121%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20When%20New%20Edge%20Dev%20or%20Canary%20set%20as%20Default%20Browser%2C%20links%20from%20UWP%20Apps%20fail%20to%20open%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-431121%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EThanks%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F317619%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40ericlaw%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ETried%20uninstalling%20and%20reinstalling%20both%20Canary%20and%20Dev%20and%20same%20issue.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ERunning%20on%20Win%2010%201903%2F19H1%2FMay%20whatever-it's-called-today.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-431178%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20When%20New%20Edge%20Dev%20or%20Canary%20set%20as%20Default%20Browser%2C%20links%20from%20UWP%20Apps%20fail%20to%20open%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-431178%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F316812%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40edspar%3C%2FA%3E%26nbsp%3BInteresting!%20Could%20you%20share%20a%20screenshot%20or%20the%20full%20text%20of%20the%20box%3F%20Does%20opening%20the%20browser%20work%20otherwise%20(e.g.%20from%20Win%2BR%2C%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fexample.com%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22nofollow%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fexample.com%3C%2FA%3E%20)%3F%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-431392%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20When%20New%20Edge%20Dev%20or%20Canary%20set%20as%20Default%20Browser%2C%20links%20from%20UWP%20Apps%20fail%20to%20open%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-431392%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F317619%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40ericlaw%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EUpdated%3A%20worked%20after%20reboot%20with%20Dev%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%20for%20the%20help.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
edspar
Occasional Contributor

All throw some version of "Unable to Open" dialog box.

 

Using old Edge or Chrome works correctly.

4 Replies
Thanks. Typically this can be resolved by uninstalling and reinstalling. Sorry for the hassle.

Thanks @ericlaw 

 

Tried uninstalling and reinstalling both Canary and Dev and same issue.

 

Running on Win 10 1903/19H1/May whatever-it's-called-today.

 

 

@edspar Interesting! Could you share a screenshot or the full text of the box? Does opening the browser work otherwise (e.g. from Win+R, https://example.com )?

 

@ericlaw 

Updated: worked after reboot with Dev

 

Thanks for the help.