SOLVED
Home

Unable to open Edge at all unless using admin rights

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-639168%22%20slang%3D%22en-US%22%3EUnable%20to%20open%20Edge%20at%20all%20unless%20using%20admin%20rights%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-639168%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EAm%20using%26nbsp%3B%3CSPAN%3EVersion%2076.0.167.0%20(Official%20build)%20dev%20(64-bit)%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ETrying%20to%20open%20the%20browser%2C%20nothing%20at%20all%20happens%20when%20I%20try.%20Works%20fine%20when%20using%20%22run%20as%20Administrator%22%20but%20this%20seems%20like%20it%20could%20be%20a%20bad%20idea.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20don't%20get%20any%20error%20message%20or%20reaction%20at%20all%2C%20no%20idea%20where%20to%20start%20troubleshooting.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-642540%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20open%20Edge%20at%20all%20unless%20using%20admin%20rights%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-642540%22%20slang%3D%22en-US%22%3ESame%20here.%20Mine%20was%20working%20fine%20now%20will%20only%20open%20with%20admin%20rights.%20It's%20crashing%20and%20leave%20a%20message%20in%20the%20event%20viewer.%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-642560%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20open%20Edge%20at%20all%20unless%20using%20admin%20rights%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-642560%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3ETried%20to%20reset%20the%20settings%20while%20in%20admin.%20Didn't%20work.%20Still%20crashes.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-642572%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20open%20Edge%20at%20all%20unless%20using%20admin%20rights%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-642572%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EReinstalling%20worked.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-642969%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20open%20Edge%20at%20all%20unless%20using%20admin%20rights%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-642969%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F347730%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40MarbleMouse%3C%2FA%3E%2C%20we%20had%20an%20issue%20with%20the%20build%20that%20we%20chose%20to%20promote%20to%20Dev.%26nbsp%3B%20We%20have%20since%20pulled%20the%20build%20down.%26nbsp%3B%20You%20have%20two%20choices%20to%20get%20unblocked%3A%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E1)%20You%20can%20wait%20until%20tomorrow%2C%20we%20will%20be%20publishing%20a%20build%20that%20has%20a%20fix%20for%20the%20crash%2C%20or%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E2)%20Uninstall%20and%20reinstall%20from%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fmicrosoftedgeinsider.com%2Fdownload%22%20target%3D%22_self%22%20rel%3D%22nofollow%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fmicrosoftedgeinsider.com%2Fdownload%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EThank%20you%20for%20your%20understanding%2C%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EElliot%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
MarbleMouse
Occasional Visitor

Am using Version 76.0.167.0 (Official build) dev (64-bit)

 

Trying to open the browser, nothing at all happens when I try. Works fine when using "run as Administrator" but this seems like it could be a bad idea.

 

I don't get any error message or reaction at all, no idea where to start troubleshooting.

4 Replies
Same here. Mine was working fine now will only open with admin rights. It's crashing and leave a message in the event viewer.

Tried to reset the settings while in admin. Didn't work. Still crashes. 

Reinstalling worked. 

Solution

@MarbleMouse, we had an issue with the build that we chose to promote to Dev.  We have since pulled the build down.  You have two choices to get unblocked:

1) You can wait until tomorrow, we will be publishing a build that has a fix for the crash, or

2) Uninstall and reinstall from https://microsoftedgeinsider.com/download

Thank you for your understanding,

Elliot

Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
22 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
flashing a white screen while open new tab
cntvertex in Discussions on
13 Replies
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
28 Replies