Home

Sync isn't working for BETA channel for me - errors

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-816195%22%20slang%3D%22en-US%22%3ESync%20isn't%20working%20for%20BETA%20channel%20for%20me%20-%20errors%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-816195%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20tried%20turning%20on%20syncing%20in%20the%20Beta%20channel%20version.%20Initially%20nothing%20shows%20up%20to%20sync%2C%20but%20eventually%20Favorites%20will%20show%20as%20a%20slider%20I%20can%20turn%20on.%20Then%20a%20few%20hours%20later%2C%20I%20get%20an%20error%20in%20Edge%20telling%20me%20to%20log%20out%20and%20back%20in%20my%20profile.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EReading%20other%20threads%20it%20seems%20favorites%20sync%26nbsp%3B%3CEM%3Eshould%26nbsp%3B%3C%2FEM%3Ework%2C%20so%20something%20is%20perhaps%20messed%20up%20on%20my%20client%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20am%20logging%20in%20with%20a%20work%20Office%20365%20account%2C%20not%20a%20personal%20Microsoft%20Account.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-816275%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Sync%20isn't%20working%20for%20BETA%20channel%20for%20me%20-%20errors%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-816275%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F236847%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Ed%20Hansberry%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%20%26nbsp%3B%22%3CEM%3EReading%20other%20threads%20it%20seems%20favorites%20sync%26nbsp%3Bshould%26nbsp%3B%3C%2FEM%3E%3CSPAN%3E%3CEM%3Ework%2C%20so%20something%20is%20perhaps%20messed%20up%20on%20my%20client%3F%3C%2FEM%3E%22%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EEd%2C%20I%20don't%20know%20what%20is%20causing%20the%20issue%20you%20have%2C%20but%20sync%20is%20working%20fine%20for%20me%20(both%20sync%20across%20Beta%20installs%20and%20between%20Beta%20installs%20and%20Dev%20installs.%26nbsp%3B%20Based%20on%20the%20threads%2C%20it%20doesn't%20look%20like%20many%20others%20are%20having%20basic%20issues.%26nbsp%3B%20%26nbsp%3BI'd%20consider%20contacting%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fmicrosoftedgesupport.microsoft.com%2Fhc%2Fen-us%2Frequests%2Fnew%22%20target%3D%22_self%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3EMicrosoft%20Edge%20Insider%20support%3C%2FA%3E.%26nbsp%3B%20I've%20found%20them%20to%20be%20very%20good%20on%20some%20tricky%20issues%20I%20presented%20to%20them%2C%20all%20a%20month%20or%20two%20ago%20and%20involving%20sync%20issues.%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-821054%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Sync%20isn't%20working%20for%20BETA%20channel%20for%20me%20-%20errors%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-821054%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F236847%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Ed%20Hansberry%3C%2FA%3E%26nbsp%3BThanks%20for%20trying%20out%20Edge%20Beta.%20We%20do%20expect%20your%20favorites%2C%20preferences%2C%20passwords%2C%20form%20fill%20to%20sync%20when%20using%20your%20work%20account%20(only%20supported%20for%20AAD%20premium%20accounts%20currently).%20Can%20you%20please%20submit%20a%20feedback%20using%20in-app%20feedback%20channel%20so%20that%20we%20get%20the%20diagnostic%20data%20needed%20to%20debug%20this%3F%20Also%20it%20will%20be%20great%20if%20you%20can%20PM%20me%20your%20email%20address%20so%20that%20I%20can%20look%20up%20your%20feedback%20faster.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EThanks%20for%20helping%20make%20Edge%20a%20great%20browser.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-821055%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Sync%20isn't%20working%20for%20BETA%20channel%20for%20me%20-%20errors%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-821055%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F322222%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40akhator%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThat%20explains%20it.%20We%20do%20not%20use%20ADD%20premium%20at%20this%20time.%20Just%20whatever%20AD%20is%20set%20up%20with%20a%20normal%20Office%20365%20work%20account.%20Nothing%20is%20connected%20to%20our%20on-prem%20AD%20and%20we%20don't%20have%20any%20premium%20AD%20licenses.%20I'll%20turn%20off%20sync%20to%20prevent%20the%20error%20until%20you%20support%20non-premium%20accounts.%20Thanks!%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-877353%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Sync%20isn't%20working%20for%20BETA%20channel%20for%20me%20-%20errors%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-877353%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F236847%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Ed%20Hansberry%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F322222%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40akhator%3C%2FA%3E%26nbsp%3BI%20have%20been%20using%20the%20Dev%20channel%20for%20a%20couple%20of%20months%20now%2C%20and%20have%20had%20no%20problems%20importing%20my%20favorites%20from%20Firefox%2C%20and%20then%20syncing%20them%20across%20the%202%20laptops%20I%20use%20for%20work.%20I%20had%20to%20re-image%20one%20of%20my%20laptops%20(this%20one)%2C%20and%20now%20my%20favorites%20won't%20sync%20to%20it.%20The%20crazy%20thing%20is%2C%20I%20have%20bookmarked%201%20site%20on%20this%20computer%2C%20and%20it%26nbsp%3B%3CSTRONG%3Edid%26nbsp%3B%3C%2FSTRONG%3Esync%20to%20my%20other%20laptop%2C%20the%20one%20that%20has%20all%20my%20other%20favorites.%20I%20have%20tried%20both%20Dev%20and%20Beta%2C%20uninstalled%20and%20reinstalled%2C%20to%20no%20avail.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EAny%20help%20would%20be%20greatly%20appreciated.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Ed Hansberry
Contributor

I tried turning on syncing in the Beta channel version. Initially nothing shows up to sync, but eventually Favorites will show as a slider I can turn on. Then a few hours later, I get an error in Edge telling me to log out and back in my profile.

 

Reading other threads it seems favorites sync should work, so something is perhaps messed up on my client?

 

I am logging in with a work Office 365 account, not a personal Microsoft Account.

4 Replies

@Ed Hansberry   "Reading other threads it seems favorites sync should work, so something is perhaps messed up on my client?"

 

Ed, I don't know what is causing the issue you have, but sync is working fine for me (both sync across Beta installs and between Beta installs and Dev installs.  Based on the threads, it doesn't look like many others are having basic issues.   I'd consider contacting Microsoft Edge Insider support.  I've found them to be very good on some tricky issues I presented to them, all a month or two ago and involving sync issues.

@Ed Hansberry Thanks for trying out Edge Beta. We do expect your favorites, preferences, passwords, form fill to sync when using your work account (only supported for AAD premium accounts currently). Can you please submit a feedback using in-app feedback channel so that we get the diagnostic data needed to debug this? Also it will be great if you can PM me your email address so that I can look up your feedback faster. 

 

Thanks for helping make Edge a great browser. 

@akhator 

That explains it. We do not use ADD premium at this time. Just whatever AD is set up with a normal Office 365 work account. Nothing is connected to our on-prem AD and we don't have any premium AD licenses. I'll turn off sync to prevent the error until you support non-premium accounts. Thanks!

@Ed Hansberry @akhator I have been using the Dev channel for a couple of months now, and have had no problems importing my favorites from Firefox, and then syncing them across the 2 laptops I use for work. I had to re-image one of my laptops (this one), and now my favorites won't sync to it. The crazy thing is, I have bookmarked 1 site on this computer, and it did sync to my other laptop, the one that has all my other favorites. I have tried both Dev and Beta, uninstalled and reinstalled, to no avail.

 

Any help would be greatly appreciated.

Related Conversations
Extentions Synchronization
Deleted in Discussions on
3 Replies
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
35 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
Security Community Webinars
Valon_Kolica in Security, Privacy & Compliance on
9 Replies
flashing a white screen while open new tab
Deleted in Discussions on
14 Replies