Home

HEVC hardware decoding not working on AMD Raven Ridge

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-751520%22%20slang%3D%22en-US%22%3EHEVC%20hardware%20decoding%20not%20working%20on%20AMD%20Raven%20Ridge%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-751520%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3ERaven%20Ridge%20supports%20hevc%20hardware%20decoding.%20The%20EdgeHTML%20browser%20supports%20hevc%20hardware%20decoding%20with%20said%20chipset%2C%20but%20edge%20chromium%20refuses%20to%20recognize%20the%20availability%20of%20the%20codec%2C%20in%20decoding%20or%20in%20edge%3A%2F%2Fgpu%2C%20even%20with%20enabling%20hevc%20in%20playready%20flag.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-751887%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20HEVC%20hardware%20decoding%20not%20working%20on%20AMD%20Raven%20Ridge%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-751887%22%20slang%3D%22en-US%22%3Ecan%20you%20test%20to%20pass%20widevine%20to%20disabled%20(just%20to%20make%20sure%20it's%20not%20him%20who%20takes%20the%20hand%20and%20refuses%20to%20playReady%20to%20work)%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-752666%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20HEVC%20hardware%20decoding%20not%20working%20on%20AMD%20Raven%20Ridge%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-752666%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F366120%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40nastyaaelisya%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EAlready%20tried%20that.%20HEVC%20just%20doesn't%20show%20up%20in%26nbsp%3BVideo%20Acceleration%20Information%20in%20the%20edge%3A%2F%2Fgpu%20page%2C%20while%20it%20does%20with%20my%20nvidia%20graphics%20card%20on%20my%20desktop.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
jakky567
New Contributor

Raven Ridge supports hevc hardware decoding. The EdgeHTML browser supports hevc hardware decoding with said chipset, but edge chromium refuses to recognize the availability of the codec, in decoding or in edge://gpu, even with enabling hevc in playready flag.

2 Replies
can you test to pass widevine to disabled (just to make sure it's not him who takes the hand and refuses to playReady to work)

@Deleted 

Already tried that. HEVC just doesn't show up in Video Acceleration Information in the edge://gpu page, while it does with my nvidia graphics card on my desktop.

Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
46 Replies
Extentions Synchronization
Deleted in Discussions on
3 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
29 Replies
flashing a white screen while open new tab
Deleted in Discussions on
14 Replies
Security Community Webinars
Valon_Kolica in Security, Privacy & Compliance on
13 Replies