AAD Sync

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-815501%22%20slang%3D%22en-US%22%3EAAD%20Sync%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-815501%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EIt%20looks%20like%20AAD%20sync%20is%20up%20and%20running%26nbsp%3B%20-%20it's%20working%20with%20one%20of%20my%20tenants.%20However%2C%20on%20a%20second%20tenant%2C%20Edge%20is%20telling%20me%20that%20my%20administration%20has%20disabled%20sync.%20This%20is%20a%20surprise%20as%20I'm%20the%20administrator.%20I%20can't%20seem%20to%20find%20a%20setting%20for%20this%20in%20AAD%20-%20is%20there%20one%3F%20Or%20is%20this%20just%20a%20rollout%20issue%3F%20Thanks!%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-815501%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EAAD%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ESync%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-815858%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20AAD%20Sync%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-815858%22%20slang%3D%22en-US%22%3EWhich%20Edge%20insider%20channel%20is%20it%20happening%20in%3F%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-815895%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20AAD%20Sync%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-815895%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F310193%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40HotCakeX%3C%2FA%3E%26nbsp%3B-%20I'm%20using%20the%20weekly%20build%20-%201%20up%20from%20canary%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-816532%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20AAD%20Sync%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-816532%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F36%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40John%20White%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20have%20the%20same%20problem%20but%20with%20only%20one%20account.%3CBR%20%2F%3EHere's%20the%20other%20discussion%20about%20this%20problem%2C%20maybe%20someone%20give%20us%20a%20solution%20there%3A%3CBR%20%2F%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2FDiscussions%2FMS-Edge-Enterprise-Account-Syncing%2Fm-p%2F815166%23M9168%22%20target%3D%22_blank%22%3Ehttps%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2FDiscussions%2FMS-Edge-Enterprise-Account-Syncing%2Fm-p%2F815166%23M9168%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-817459%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20AAD%20Sync%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-817459%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CSPAN%3E%26nbsp%3BSo%20it%20appears%20that%20the%20issue%20is%20that%20it%20requires%20AD%20Premium%2C%20in%20particular%20-%20Enterprise%20State%20Roaming.%20I%20had%20two%20tenants%2C%20one%20with%2C%20one%20without.%20One%20worked%2C%20one%20didn't.%20I%20lit%20up%20AD%20Premium%20on%20the%20one%20that%20didn't%20and%20after%20a%20little%20while%2C%20I%20was%20able%20to%20get%20it%20going.%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-833446%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20AAD%20Sync%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-833446%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F36%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40John%20White%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%20for%20the%20info%20I%20get%20the%20very%20same%20message%20on%20my%20tenant%20which%20is%20not%20having%20an%20AD%20Premium%2C%20very%20confusing%20message.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-905837%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20AAD%20Sync%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-905837%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F101206%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Thierry%20Barthel%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20have%20the%20same%20issue.%26nbsp%3B%20I%20guess%20I%20will%20have%20to%20use%20my%20personal%20account%20so%20that%20everything%20will%20sync.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
John White
MVP

It looks like AAD sync is up and running  - it's working with one of my tenants. However, on a second tenant, Edge is telling me that my administration has disabled sync. This is a surprise as I'm the administrator. I can't seem to find a setting for this in AAD - is there one? Or is this just a rollout issue? Thanks!

6 Replies
Which Edge insider channel is it happening in?

@HotCakeX - I'm using the weekly build - 1 up from canary

 

@John White 

 

I have the same problem but with only one account.
Here's the other discussion about this problem, maybe someone give us a solution there:
https://techcommunity.microsoft.com/t5/Discussions/MS-Edge-Enterprise-Account-Syncing/m-p/815166#M91...

 So it appears that the issue is that it requires AD Premium, in particular - Enterprise State Roaming. I had two tenants, one with, one without. One worked, one didn't. I lit up AD Premium on the one that didn't and after a little while, I was able to get it going. 

@John White 

 

Thanks for the info I get the very same message on my tenant which is not having an AD Premium, very confusing message.

@Thierry Barthel 

 

I have the same issue.  I guess I will have to use my personal account so that everything will sync. 

Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
35 Replies
Extentions Synchronization
ChirmyRam in Discussions on
3 Replies
flashing a white screen while open new tab
Deleted in Discussions on
14 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
Security Community Webinars
Valon_Kolica in Security, Privacy & Compliance on
9 Replies