AAD Sync

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-815501%22%20slang%3D%22en-US%22%3EAAD%20Sync%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-815501%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EIt%20looks%20like%20AAD%20sync%20is%20up%20and%20running%26nbsp%3B%20-%20it's%20working%20with%20one%20of%20my%20tenants.%20However%2C%20on%20a%20second%20tenant%2C%20Edge%20is%20telling%20me%20that%20my%20administration%20has%20disabled%20sync.%20This%20is%20a%20surprise%20as%20I'm%20the%20administrator.%20I%20can't%20seem%20to%20find%20a%20setting%20for%20this%20in%20AAD%20-%20is%20there%20one%3F%20Or%20is%20this%20just%20a%20rollout%20issue%3F%20Thanks!%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-815501%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EAAD%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ESync%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-815858%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20AAD%20Sync%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-815858%22%20slang%3D%22en-US%22%3EWhich%20Edge%20insider%20channel%20is%20it%20happening%20in%3F%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-815895%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20AAD%20Sync%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-815895%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F310193%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40HotCakeX%3C%2FA%3E%26nbsp%3B-%20I'm%20using%20the%20weekly%20build%20-%201%20up%20from%20canary%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-816532%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20AAD%20Sync%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-816532%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F36%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40John%20White%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20have%20the%20same%20problem%20but%20with%20only%20one%20account.%3CBR%20%2F%3EHere's%20the%20other%20discussion%20about%20this%20problem%2C%20maybe%20someone%20give%20us%20a%20solution%20there%3A%3CBR%20%2F%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2FDiscussions%2FMS-Edge-Enterprise-Account-Syncing%2Fm-p%2F815166%23M9168%22%20target%3D%22_blank%22%3Ehttps%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2FDiscussions%2FMS-Edge-Enterprise-Account-Syncing%2Fm-p%2F815166%23M9168%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-817459%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20AAD%20Sync%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-817459%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CSPAN%3E%26nbsp%3BSo%20it%20appears%20that%20the%20issue%20is%20that%20it%20requires%20AD%20Premium%2C%20in%20particular%20-%20Enterprise%20State%20Roaming.%20I%20had%20two%20tenants%2C%20one%20with%2C%20one%20without.%20One%20worked%2C%20one%20didn't.%20I%20lit%20up%20AD%20Premium%20on%20the%20one%20that%20didn't%20and%20after%20a%20little%20while%2C%20I%20was%20able%20to%20get%20it%20going.%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-833446%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20AAD%20Sync%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-833446%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F36%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40John%20White%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%20for%20the%20info%20I%20get%20the%20very%20same%20message%20on%20my%20tenant%20which%20is%20not%20having%20an%20AD%20Premium%2C%20very%20confusing%20message.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-905837%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20AAD%20Sync%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-905837%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F101206%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Thierry%20Barthel%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20have%20the%20same%20issue.%26nbsp%3B%20I%20guess%20I%20will%20have%20to%20use%20my%20personal%20account%20so%20that%20everything%20will%20sync.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
John White
MVP

It looks like AAD sync is up and running  - it's working with one of my tenants. However, on a second tenant, Edge is telling me that my administration has disabled sync. This is a surprise as I'm the administrator. I can't seem to find a setting for this in AAD - is there one? Or is this just a rollout issue? Thanks!

6 Replies
Which Edge insider channel is it happening in?

@HotCakeX - I'm using the weekly build - 1 up from canary

 

@John White 

 

I have the same problem but with only one account.
Here's the other discussion about this problem, maybe someone give us a solution there:
https://techcommunity.microsoft.com/t5/Discussions/MS-Edge-Enterprise-Account-Syncing/m-p/815166#M91...

 So it appears that the issue is that it requires AD Premium, in particular - Enterprise State Roaming. I had two tenants, one with, one without. One worked, one didn't. I lit up AD Premium on the one that didn't and after a little while, I was able to get it going. 

@John White 

 

Thanks for the info I get the very same message on my tenant which is not having an AD Premium, very confusing message.

@Thierry Barthel 

 

I have the same issue.  I guess I will have to use my personal account so that everything will sync. 

Related Conversations
flashing a white screen while open new tab
cntvertex in Discussions on
14 Replies
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
23 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
28 Replies