Home

Cannot access new vm via public ip address

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-94545%22%20slang%3D%22en-US%22%3ECannot%20access%20new%20vm%20via%20public%20ip%20address%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-94545%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%2C%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20am%20new%20to%20Azure.%20%26nbsp%3BI%20have%20created%20a%20new%20vm%2C%20which%20i%20am%20able%20to%20access%20via%20rdp%20and%20have%20setup%20iis%2C%20which%20is%20accessialbe%20via%20the%20internal%20ip%20address.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20have%20setup%20a%20load%20balancer%20and%20virtual%20public%20address.%20%26nbsp%3BI%20have%20inserted%20the%20public%20ip%20address%20on%20our%20web%20hosting%20providers%20portal.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThe%20problem%20i%20have%20is%20i%20cant%20access%20the%20public%20ip%20address%20and%20therefore%20cant%20see%20the%20iis.%20%26nbsp%3BThe%20error%20message%20say%20%22The%20site%20cant%20be%20reached%22.%3C%2FP%3E%3CP%3EAny%20help%20would%20be%20much%20appricated.%3C%2FP%3E%3CP%3Ethanks%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-94545%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EAzure%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-149300%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Cannot%20access%20new%20vm%20via%20public%20ip%20address%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-149300%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EMohammad%3A%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EI%20was%20finally%20able%20to%20have%20success%20by%20creating%20an%20inbound%20rule%20to%20allow%20incoming%20traffic%20on%20port%2080.%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EUnder%20the%20Azure%20Dashboard%2C%20I%20clicked%20on%20the%20VM%20entry%2C%20then%20under%20its%20options%20I%20scrolled%20down%20to%20Networking.%20There%20I%20created%20a%20new%20inbound%20rule%2C%20for%20port%2080%2C%20with%20a%20priority%20of%20100%2C%20and%20the%20VM%20was%20finally%20viewable%20on%20the%20public%20IP%20address.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-149287%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Cannot%20access%20new%20vm%20via%20public%20ip%20address%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-149287%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20seem%20to%20have%20the%20same%20issue.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-465010%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Cannot%20access%20new%20vm%20via%20public%20ip%20address%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-465010%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20did%20same%20and%20issue%20still%20there%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F113133%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Doug%20Joseph%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-856235%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Cannot%20access%20new%20vm%20via%20public%20ip%20address%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-856235%22%20slang%3D%22en-US%22%3EI%20followed%20the%20same%20approach%20and%20now%20I%20can%20access%20my%20public%20ip%20%2C%20thanks%20for%20the%20help%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-975626%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Cannot%20access%20new%20vm%20via%20public%20ip%20address%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-975626%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20had%20the%20same%20problem%20with%20port%2080%20open.%26nbsp%3B%3CBR%20%2F%3EI%20managed%20to%20solve%20it%20by%20getting%20a%20root%20session%20using%20terminal%20and%20reboot%20the%20VM%2C%20that%20was%20it.%20public%20ip%20is%20accessible.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Mohammad Ahmad
Occasional Visitor

Hi,

I am new to Azure.  I have created a new vm, which i am able to access via rdp and have setup iis, which is accessialbe via the internal ip address.

 

I have setup a load balancer and virtual public address.  I have inserted the public ip address on our web hosting providers portal.

 

The problem i have is i cant access the public ip address and therefore cant see the iis.  The error message say "The site cant be reached".

Any help would be much appricated.

thanks

5 Replies

I seem to have the same issue.

Mohammad:

 

I was finally able to have success by creating an inbound rule to allow incoming traffic on port 80.

 

Under the Azure Dashboard, I clicked on the VM entry, then under its options I scrolled down to Networking. There I created a new inbound rule, for port 80, with a priority of 100, and the VM was finally viewable on the public IP address.

Highlighted

I did same and issue still there @Doug Joseph 

I followed the same approach and now I can access my public ip , thanks for the help

I had the same problem with port 80 open. 
I managed to solve it by getting a root session using terminal and reboot the VM, that was it. public ip is accessible. 

Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
48 Replies
Extentions Synchronization
Deleted in Discussions on
3 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
30 Replies
flashing a white screen while open new tab
Deleted in Discussions on
14 Replies
Security Community Webinars
Valon_Kolica in Security, Privacy & Compliance on
13 Replies