SOLVED
Home

unable to connect to Azure AD

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-227424%22%20slang%3D%22en-US%22%3Eunable%20to%20connect%20to%20Azure%20AD%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-227424%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHow%20to%20connect%20to%20Azure%20AD%20with%20MFA%20enabled.%20We%20are%20using%20exchange%20hybrid%20environment.%20we%20have%20enabled%20MFA%20few%20days%20back.%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3Ewhen%20i%20login%20to%20Windows%20Azure%20Active%20Directory%20Module%20for%20Windows%20PowerShell%3CBR%20%2F%3Ewhen%20i%20use%20the%20below%20syntax%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EConnect-MsolService%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EConnect-MsolService%20%3A%20This%20account%20is%20blocked.%20Contact%20your%20Tenant%20administrator.%3CBR%20%2F%3EAt%20line%3A1%20char%3A1%3CBR%20%2F%3E%2B%20Connect-MsolService%3CBR%20%2F%3E%2B%20~~~~~~~~~~~~~~~~~~~%3CBR%20%2F%3E%26nbsp%3B%20%26nbsp%3B%20%2B%20CategoryInfo%20%26nbsp%3B%20%26nbsp%3B%20%26nbsp%3B%20%26nbsp%3B%20%3A%20OperationStopped%3A%20(%3A)%20%5BConnect-MsolService%5D%2C%20MicrosoftOnlineExc%3CBR%20%2F%3E%26nbsp%3B%20%26nbsp%3Beption%3CBR%20%2F%3E%26nbsp%3B%20%26nbsp%3B%20%2B%20FullyQualifiedErrorId%20%3A%200x80048823%2CMicrosoft.Online.Administration.Automation.ConnectMs%3CBR%20%2F%3E%26nbsp%3B%20%26nbsp%3BolService%3C%2FP%3E%3CP%3E------------------------------------------------%3C%2FP%3E%3CP%3Ei%20have%20even%20connected%20to%20exchange%20online%20using%20MFA%20and%20typed%20the%20command%20Connect-MsolService%2C%20i%20am%20getting%20the%20same%20error%3C%2FP%3E%3CP%3Eexperts%20help%20me%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-227424%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EAccess%20Management%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EAzure%20AD%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EIdentity%20Management%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EOffice%20365%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-227508%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20unable%20to%20connect%20to%20Azure%20AD%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-227508%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3ESame%20thoughts%2C%20seems%20that%20you%20have%20not%20registered%20your%20second%20authentication%20method%20yet.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-227470%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20unable%20to%20connect%20to%20Azure%20AD%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-227470%22%20slang%3D%22en-US%22%3EYou%20mention%20that%20the%20account%20was%20MFA%20enabled%20a%20few%20days%20ago%20but%20have%20you%20tried%20to%20sign%20into%20the%20Azure%20admin%20portal%20since%3F%20It%20could%20be%20that%20the%20account%20hasn%E2%80%99t%20went%20through%20the%20enrollment%20process%20after%20you%20enabled%20MFA.%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-227463%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20unable%20to%20connect%20to%20Azure%20AD%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-227463%22%20slang%3D%22en-US%22%3EDrop%20to%20Powershell%20and%20do%20an%20update-module%20-name%20MSOnline%20this%20will%20update%20you%20to%20latest%20V1%20AAD%20Powershell%20module.%20See%20if%20that%20works.%3C%2FLINGO-BODY%3E
Frequent Contributor

How to connect to Azure AD with MFA enabled. We are using exchange hybrid environment. we have enabled MFA few days back.

when i login to Windows Azure Active Directory Module for Windows PowerShell
when i use the below syntax

Connect-MsolService

Connect-MsolService : This account is blocked. Contact your Tenant administrator.
At line:1 char:1
+ Connect-MsolService
+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    + CategoryInfo         : OperationStopped: (:) [Connect-MsolService], MicrosoftOnlineExc
   eption
    + FullyQualifiedErrorId : 0x80048823,Microsoft.Online.Administration.Automation.ConnectMs
   olService

------------------------------------------------

i have even connected to exchange online using MFA and typed the command Connect-MsolService, i am getting the same error

experts help me

3 Replies
Solution
Drop to Powershell and do an update-module -name MSOnline this will update you to latest V1 AAD Powershell module. See if that works.
You mention that the account was MFA enabled a few days ago but have you tried to sign into the Azure admin portal since? It could be that the account hasn’t went through the enrollment process after you enabled MFA.

Same thoughts, seems that you have not registered your second authentication method yet.

Related Conversations
Extentions Synchronization
Deleted in Discussions on
3 Replies
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
38 Replies
flashing a white screen while open new tab
Deleted in Discussions on
14 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
Security Community Webinars
Valon_Kolica in Security, Privacy & Compliance on
13 Replies