SOLVED
Home

Azure Hybrid Cloud Print

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-284855%22%20slang%3D%22en-US%22%3EAzure%20Hybrid%20Cloud%20Print%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-284855%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20have%20followed%20the%20setup%20found%20here%3A%20%3CA%20href%3D%22http%3A%2F%2Fwww.scconfigmgr.com%2F2018%2F01%2F22%2Fdeploy-hybrid-cloud-print%2F%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22nofollow%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttp%3A%2F%2Fwww.scconfigmgr.com%2F2018%2F01%2F22%2Fdeploy-hybrid-cloud-print%2F%3C%2FA%3E.%20When%20I%20am%20attempting%20to%20publish%20a%20printer%20from%20an%20Azure%20AD%20joined%20Windows%2010%20device%20I%20receive%20this%20error%3A%3C%2FP%3E%3CP%3EInvoke-RestMethod%20%3A%20%7B%22Message%22%3A%22An%20error%20has%20occurred.%22%7D%3C%2FP%3E%3CP%3EAt%20C%3A%5CProgram%20Files%5CWindowsPowerShell%5CModules%5CPublishCloudPrinter%5C1.0.0.0%5CPublishCloudPrinter.psm1%3A177%20char%3A5%3C%2FP%3E%3CP%3E%2B%20Invoke-RestMethod%20-Uri%20%24url%20-Method%20Get%20-ContentType%20%22application%20...%3C%2FP%3E%3CP%3E%2B%20~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~%3C%2FP%3E%3CP%3E%2B%20CategoryInfo%20%3A%20InvalidOperation%3A%20(System.Net.HttpWebRequest%3AHttpWebRequest)%20%5BInvoke-RestMethod%5D%2C%20WebException%3C%2FP%3E%3CP%3E%2B%20FullyQualifiedErrorId%20%3A%20WebCmdletWebResponseException%2CMicrosoft.PowerShell.Commands.InvokeRestMethodCommand%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3E%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-284855%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EAzure%20AD%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-291319%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Azure%20Hybrid%20Cloud%20Print%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-291319%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EThe%20below%20screenshot%20from%20my%20on-premise%20print%20server%26nbsp%3Bcauses%20errors%20if%20you%20have%20different%20versions%20and%20put%20them%20as%20different%20versions%20behind%20the%26nbsp%3BoldVersion%20and%20the%26nbsp%3BnewVersion%20in%20the%20web.config%20file.%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20style%3D%22width%3A%20999px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F60699i07258C0899CDD9DC%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20alt%3D%22HybridPrintWrong.PNG%22%20title%3D%22HybridPrintWrong.PNG%22%20%2F%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-caption%22%20onclick%3D%22event.preventDefault()%3B%22%3EWrong%20web.config%3C%2FSPAN%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThe%20below%20screenshot%20is%20correct%20if%20you%20put%20the%20same%20versions%20behind%20the%20oldVersion%20and%20the%26nbsp%3BnewVersion%20in%20the%20web.config%20file.%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20style%3D%22width%3A%20999px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F60700iC7A9E9C35634DCE3%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20alt%3D%22HybridPrintCorrect.PNG%22%20title%3D%22HybridPrintCorrect.PNG%22%20%2F%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-caption%22%20onclick%3D%22event.preventDefault()%3B%22%3ECorrect%20web.config%3C%2FSPAN%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-291169%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Azure%20Hybrid%20Cloud%20Print%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-291169%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20have%20figured%20out%20my%20problem.%20It%20was%20the%20versioning%20setup%20on%20the%20web.config%20file%20on%20the%20print%20server.%20If%20you%20are%20experiencing%20this%20issue%20double%20check%20your%20the%20version%20numbers%20on%20your%20web.config%20file.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Colton Lacy
Occasional Contributor

I have followed the setup found here: http://www.scconfigmgr.com/2018/01/22/deploy-hybrid-cloud-print/. When I am attempting to publish a printer from an Azure AD joined Windows 10 device I receive this error:

Invoke-RestMethod : {"Message":"An error has occurred."}

At C:\Program Files\WindowsPowerShell\Modules\PublishCloudPrinter\1.0.0.0\PublishCloudPrinter.psm1:177 char:5

+ Invoke-RestMethod -Uri $url -Method Get -ContentType "application ...

+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

+ CategoryInfo : InvalidOperation: (System.Net.HttpWebRequest:HttpWebRequest) [Invoke-RestMethod], WebException

+ FullyQualifiedErrorId : WebCmdletWebResponseException,Microsoft.PowerShell.Commands.InvokeRestMethodCommand

 

2 Replies

I have figured out my problem. It was the versioning setup on the web.config file on the print server. If you are experiencing this issue double check your the version numbers on your web.config file.

Solution

The below screenshot from my on-premise print server causes errors if you have different versions and put them as different versions behind the oldVersion and the newVersion in the web.config file.

HybridPrintWrong.PNGWrong web.config

 

 

The below screenshot is correct if you put the same versions behind the oldVersion and the newVersion in the web.config file.

HybridPrintCorrect.PNGCorrect web.config

Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
38 Replies
Extentions Synchronization
Deleted in Discussions on
3 Replies
flashing a white screen while open new tab
Deleted in Discussions on
14 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
Security Community Webinars
Valon_Kolica in Security, Privacy & Compliance on
13 Replies